Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Венесуелі скоїли замах на президента Мадуро - він не постраждав

Неділя, 5 серпня 2018, 02:45
У Венесуелі скоїли замах на президента Мадуро - він не постраждав

На президента Венесуели Ніколаса Мадуро скоїли замах з використанням безпілотника - від вибуху постраждали 7 солдатів, але Мадуро не отримав травм.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на чиновників Венесуели та місцеві ЗМІ.  

Пряму трансляцію виступу Мадуро на військовому параді в Каракасі у суботу було перервано. На останніх кадрах відео помітно, як біжать солдати.

Коли Мадуро говорив про стан економіки Венесуели, звук неочікувано зник. Усі, хто були на сцені, подивилися вгору.

Після цього камера показала, як біжать кілька десятків солдат, і трансляція перервалась.

Пізніше міністр зв'язку і інформації Венесуели Хорхе Родрігес заявив, що "Мадуро став жертвою нападу з літальними пристроями, які містили вибуховий заряд. Президент не зазнав ушкоджень, а сім солдатів отримали травми".

"Ми рішуче засуджуємо напад на президента Ніколаса Мадуро. Ті, хто шукає насильство нашій батьківщині, будуть переможені", - підкреслив губернатор Карабобо.

Журналіст Роман Комачо написав у Twitter, що, за даними джерел, безпілотник був споряджений вибухівкою С4.

Дісдадо Кабелло, голова Установчих національних зборів, назвав інцидент "терактом" та підтвердив, що Мадуро, інші політики та вище військове командування не постраждали, передає видання Efecto Cocuyo.

Представники служби з надзвичайних ситуацій, які працюють на місці вибуху, не згодні з офіційною версією нападу, передає АР.

Три офіційні особи на умовах анонімності заявили, що інцидент стався унаслідок вибуху газового бака у квартирі сусіднього будинку. З вікон будівлі йшов дим.

Сам Мадуро згодом заявив, що за "спробу замаху на його життя відповідальні ультраправі".

У зверненні до нації президент Венесуели сказав: "Це була спроба вбити мене. Сьогодні вони намагалися вбити мене".

Він наголосив, що зібрані докази "вказують на крайніх правих", які працюють разом із колумбійцями. За словами Мадуро, відповідальним за напад є і колумбійський президент Хуан Мануель Сантос.

Політик додав, що поліція арештувала підозрюваних у організації замаху, але не повідомила усі подробиці.

Колумбійські чиновники ще не прокоментували звинувачення. Президент Колумбії Сантос є одним із найвідоміших критиків Мадуро.

Крім цього, президент Венесуели заявив, що деякі з тих, хто фінансував атаку, перебувають в Майамі (США), і він сподівається, що "президент Дональд Трамп "готовий боротися з терористичними групами".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування