Атаку російських "тролів" на президента Італії розслідуватимуть як тероризм

Неділя, 5 серпня 2018, 23:17
Атаку російських тролів на президента Італії розслідуватимуть як тероризм

Розслідування масованої атаки російської "фабрики тролів" у соцмережах на президента Італії Серджіо Маттарелла буде доручено фахівцям з боротьби з тероризмом.

Про це повідомляє італійське агентство ANSA. 

Зазначається, що прокуратура Рима найближчими днями розпочне розслідування атак "тролів" на президента Італії у соцмережі "Твіттер", після чого справу буде передано борцям із тероризмом. 

Також очікується, що у понеділок, 6 серпня, парламентський комітет Служби розвідки та безпеки (COPASIR) заслухає з приводу факту атаки у соцмережі звіт директора італійської секретної служби DIS Алессандро Панса. 

В ніч на 28 травня, за кілька годин після того, як президент Італії відмовився призначати євроскептика Паоло Савону міністром фінансів, проти нього було здійснено масовану атаку у соцмережах.

Зокрема, у Twitter спостерігалася аномальна активність, коли протягом кількох хвилин було зроблено дописи проти Маттарелли з понад 400 профілів. Як зазначає ANSA, сліди усіх профілів вели до одного джерела – російської "фабрики тролів".

У дописах президента Маттареллу, часто у вульгарній формі, закликали піти у відставку.

Після відмови президента Італії затверджувати кандидатуру Паоло Савони на посаду міністра фінансів, спроба партій "Ліга" та "Рух 5 зірок" сформувати уряд провалилася.  Обидві партії відомі проросійською політикою. Обидві виступають проти санкцій ЄС щодо Росії і з'являються в підтримуваних Кремлем ЗМІ, зокрема на RT і Sputnik. 

Представники опозиційної італійської Демократичної партії вимагають заснувати парламентську комісію для проведення розслідування ймовірного впливу Росії на хід виборів шляхом поширення дезінформації. 

За повідомленням американського інформаційного сайту Fivethirtyeight.com, в Італії також діють російські Twitter-"тролі", відомі втручанням у виборчу кампанію в США і поширенням дезінформації.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News