Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Денісова поговорила з Костенком: Потребує допомоги

Понеділок, 6 серпня 2018, 16:03

Звільнений українець Олександр Костенко почувається втомленим, має перелом руки і потребує допомоги.

Про це у Facebook повідомила уповноважений президента з прав людини Людмила Денісова після телефонної розмови з Костенком.

"Тільки-но поговорила телефоном із Олександром Костенком. Він дуже втомлений, говорити йому важко. Каже, що в нього зламана рука і він потребує допомоги. Подякував за піклування", - написала вона.

Денісова додала, що Костенко обов'язково пройде медичне обстеження, і всю необхідну реабілітацію.

"Ми рятуємо своїх громадян в будь-якій ситуації", - підсумувала омбудсмен.

Як повідомлялося раніше, 3 серпня засудженого в анексованому Росією Криму українця Олександра Костенка випустили на свободу. У нього закінчився термін відбування покарання. В Україні йому облаштували тимчасовий прихисток в одному зі столичних гуртожитків.

Костенка затримали в Сімферополі у лютому 2015 року співробітники спецслужб Росії.

За версією російського слідства, 18 лютого 2014 року в ході "масових заворушень" в Києві Костенко заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут". Він начебто кинув камінь у бійця "Беркуту".

Після анексії Росією Криму, "суд" анексованого півострова вирішив, що дії Костенко були спрямовані на "насильницьке повалення конституційного ладу в Україні".

Також силовики стверджували, що він без дозволу, незаконно зберігав удома нарізну зброю. Костенко не визнає звинувачень.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування