Україна в ООН закликала посилити тиск на Росію

Вівторок, 7 серпня 2018, 04:35

Представник України закликав ООН "бути більш активними" у вирішенні конфліктів, ініційованих РФ в Україні, Грузії, Молдові та інших місцях.

Про це це в понеділок заявив тимчасовий повірений України при ООН Юрій Вітренко під час заходів, присвячених 10-й річниці початку російсько-грузинської війни, передає "Укрінформ".

За його словами, санкції проти РФ варто посилювати до тих пір, поки Кремль не припинить агресію проти сусідніх країн та свої спроби підірвати міжнародне право і світовий порядок.

"Незважаючи на наявність відповідних механізмів, таких як Женевські міжнародні дискусії, Нормандський формат або Тристороння контактна група, Радбез ООН і Генасамблея повинні продемонструвати набагато більш потужну позицію щодо конфліктів і збільшити тиск на Росію", - наголосив український дипломат.

Водночас він підкреслив, що більш важливою повинна залишатися послідовна і консолідована політика міжнародного співтовариства щодо російської окупації та анексії для забезпечення мирного вирішення конфліктів у регіоні і світі.

"Першим кроком має стати деоккупація грузинських і українських територій, скасування визнання так званої незалежності Абхазії і Південної Осетії і виконання всіх інших зобов'язань за чинними угодами", - заявив Вітренко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування