В Одесі перевірять притулок на предмет побиття дітей

Вівторок, 7 серпня 2018, 08:33

Відділ ювенальної превенції поліції в Одеській області проведе перевірку у дитячому притулку "Світанок" через повідомлення про застосування фізичної сили до вихованців.

Як повідомляє прес-служба Одеської обласної держадміністрації, про це йшлося на нараді за участі громадськості, відділу ювенальної превенції та Служби у справах дітей Одеської ОДА.

Результати перевірки мають оприлюднити за тиждень.

До комісії залучать професійних психологів, які спілкуватимуться із вихованцями, співробітниками закладу та волонтерами.

Заступник голови ОДА Сергій Колебошин заявив: "Перевірка вірогідності фактів, які були викладені у соціальній мережі, має відбутися в абсолютно прозорий та законний спосіб".

"Наразі є заява, призначено слідчого та формуються групи ювенальної превенції з психологів, які за протоколами проведуть допит дітей, вихователів та волонтерів. Якщо факт підтвердиться, безумовно, будуть прийняті дисциплінарні та кримінальні заходи", – сказав він.

Днями у Facebook були публікації про застосування фізичної сили вихователями до дітей у притулку "Світанок".

 

Після цього чиновники ОДА виїжджали у цей притулок і зафіксували проблеми, які там є.

"Світанок" є складовою програми деінституалізації (DI) в Одеській області, спрямованої на підтримку та розвиток сімейних форм виховання, реформування притулків у центри соціально-психологічної реабілітації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News