У Білорусі затримали головреда порталу TUT.BY, в офісі обшуки

Вівторок, 7 серпня 2018, 10:52

У Білорусі затримали головного редактора інтернет-порталу TUT.BY Марину Золотову, редактора Анну Калтигіну і журналіста агентства "БелаПАН" Тетяну Коровенкову у справі про несанкціонований доступ до сайту держінформагентства "БелТА".

Про це повідомляє Слідчий комітет Білорусі.

Приводом для порушення кримінальної справи стало повідомлення "БелТА" про збої під час здійснення доступів до платної підписки послуг.

Відзначається, що під час перевірки співробітники МВС виявили численні факти неправомірного доступу до комп'ютерної інформації, власником якої є "БелТА". 

"Протягом двох років (2017-2018 рр.) без відома і згоди республіканського унітарного підприємства здійснено більше 15 тисяч несанкціонованих підключень до інформації, що зберігається в комп'ютерній системі підприємства", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що такі дії заподіяли РУП "БелТА" "істотну шкоду" і підірвали "ділову репутацію підприємства".

За цим фактом порушили кримінальну справу за ч. 2 ст. 349 Кримінального кодексу Республіки Білорусь (несанкціонований доступ до комп'ютерної інформації, здійснений з особистої зацікавленості, який спричинив заподіяння істотної шкоди).

За даними Слідкому Білорусі, до зазначеної протиправної діяльності причетні посадові особи видавничого дому "Білоруська наука", ЗАТ "БелаПАН", ТОВ "ТутБай Медіа".

"Сьогодні за підозрою в скоєнні злочину затримані Марина Золотова, Анна Калтигіна, Тетяна Коровенкова. Слідчі та оперативно-розшукові заходи тривають", - підсумували в Слідкомі.

Як повідомляє TUT.BY, вранці 7 серпня в офісі порталу в бізнес-центрі Omega Tower на проспекті Дзержинського, 57 проходить обшук, кілька поверхів оточили співробітники правоохоронних органів.

"Йдуть обшуки і вилучаються документи, кілька співробітників порталу викликані на допит в СК", - йдеться в повідомленні.

В офісі БелаПАН також проходить обшук, співробітників не пускають на робочі місця.

Білоруський портал TUT.BY – це інформаційно-сервісний інтернет-портал, який почав свою роботу в 2000 році.

Щодня портал публікує понад 200 новин про білоруських і зарубіжних події, готує власні матеріали, аналітичні огляди, розміщує відеорепортажі, проводить онлайн-трансляції.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування