Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ВР хочуть дозволити чиновникам не декларувати дорогі покупки і премії відразу

Вівторок, 7 серпня 2018, 13:20

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, яким пропонується скасувати необхідність для держслужбовців вносити дані про зміну майнового стану до е-декларацій.

Законопроект подав депутат від "Волі народу" Сергій Шахов, повідомляє "Центр протидії корупції".

Якщо документ підтримають, то декларантам не потрібно буде вносити в е-декларації інформацію про отримання ними доходу чи придбання майна на суму, що перевищує 50 прожиткових мінімумів (1762 гривень).

Наразі держслужбовці зобов’язані подавати зміни до декларації, якщо вони перевищують 88 тисяч 100 гривень упродовж 10 днів.

Якщо проект закону проголосують, то всі зміни в декларації можна буде побачити лише  раз на рік, коли чиновник чи депутат подаватиме нову декларацію.

Також законопроект пропонує звільнити тих, хто не подає зміни до майнового стану, від адміністративної відповідальності за неподачу.

На думку юриста ЦПК Дениса Свириденка, таким чином українці не зможуть відслідковувати величезні премії, які виписують собі держслужбовці, чи елітні квартири та авто, які вони купують, і які стають відразу предметом журналістських розслідувань чи кримінальних справ.

У ЦПК нагадали, що якби не повідомлення про зміни в майновому стані, то не було б відомо про випадок, коли бухгалтерка дружини генпрокурора Юрія Луценка продала народному депутату від БПП Глібу Загорію 8 квартир у столиці.

Також не стало б одразу відомо про те, що депутат від "Народного фронту" Ігор Котвіцький купив 5 предметів одягу та аксесуарів загальною вартістю понад 600 тисяч гривень.

Або про те, що керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький позичив своєму заступнику Володимиру Кривенку понад 600 тисяч гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...