Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії хочуть спростити прийом у громадянство для українців

Середа, 8 серпня 2018, 12:00

Уряд Росії пропонує дати президенту РФ повноваження визначати категорії іноземних громадян і осіб без громадянства, які зможуть отримати російський паспорт у спрощеному порядку.

Відповідний законопроект внесено до Держдуми Російської Федерації, повідомляє російська служба BBC.

Як наголошується у пояснювальній записці, це спростить процедуру отримання громадянства для "співвітчизників, які проживають у країнах зі складною суспільно-політичною й економічною обстановкою, де відбуваються збройні конфлікти та (чи) зміна політичного режиму".

Тлумачення поняття "зміна політичного режиму" в документі не наводиться.

Законопроект також пом'якшує вимоги до учасників держпрограми з переселення до Росії співвітчизників, які отримали дозвіл на тимчасове проживання чи дозвіл на проживання.

Перш за все, йдеться про скасування обов'язкової реєстрації за місцем проживання.

Як заявляють автори документа, вона стала завадою в отриманні російського паспорта для багатьох громадян України, "які прибули на територію РФ в екстреному масовому порядку", і призвела до практики фіктивної реєстрації.

Автори законопроекту нагадують, що кожен учасник держпрограми повинен отримувати дозвіл на тимчасове проживання чи дозвіл на проживання.

При оформленні цих документів іноземці зобов'язані пройти медкомісію, за результатами якої їм видається документ, що підтверджує, що у них немає небезпечних інфекційних захворювань і хвороб, пов'язаних із ВІЛ, а також що вони не вживають наркотики, йдеться в документі.

Крім того, всі іноземці, які отримали дозвіл на тимчасове проживання в Росії чи посвідку на проживання, зобов'язані надати відбитки пальців через "зростання терористичної загрози".

Внесення законопроекту збіглося  в часі з десятиріччям від початку збройного конфлікту між Росією і Грузією, після якого Москва оголосила про визнання незалежності самопроголошених Абхазії та Південної Осетії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування