США введуть нові санкції проти Росії через отруєння Скрипалів

Середа, 8 серпня 2018, 23:00
США введуть нові санкції проти Росії через отруєння Скрипалів

Сполучені Штати введуть нові санкції проти Росії через використання хімічної зброї під час отруєння Сергія та Юлії Скрипалів у Великій Британії.

Про це повідомляється у заяві речниці Держдепартаменту Хезер Науерт.

"Після застосування нервового агента "Новічок" у спробі вбивства громадянина Великої Британії Сергія Скрипаля та його дочки Юлії Скріпаль, Сполучені Штати, 6 серпня 2018 року, визначили згідно із Актом від 1991 року про боротьбу з хімічною та біологічною зброєю та ліквідацією бойових дій (CBW Act), що Уряд Російської Федерації використовував хімічну або біологічну зброю в порушення міжнародного права або використовував смертельну хімічну чи біологічну зброю проти власних громадян", - йдеться у заяві прес-секретаря Держдепартаменту США.

Очікується, що ці санкції наберуть чинності приблизно 22 серпня 2018 року.

На початку березня колишній співробітник ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості в Солсбері.

Їх отруїли нервовим агентом епохи холодної війни, за що уряд звинуватив Росію, зануривши двосторонні відносини на новий мінімум, хоча Кремль заперечує будь-яку причетність.

Протягом декількох тижнів британські служби очищували місця, де перебували Скрипалі у день отруєння, та де міг залишатися нервовий агент. 

18 травня стало відомо, що Скрипаль вийшов з лікарні. Юлію Скрипаль виписали 9 квітня.

На початку липня стало відомо про нове отруєння "Новічком" - у місті Еймсбері неподалік від Солсбері знайшли без свідомості двох людей. Жінка згодом померла, її партнер зміг вижити.

Марія Думанська, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News