РосЗМІ: СБУ пропонувала іділівцю 10 тисяч за ліквідацію ватажка "ДНР"

Понеділок, 10 вересня 2018, 12:49

У Росії заявили, що Служба безпеки України обіцяла 10 тисяч доларів члену "Ісламської держави" Меджиду Магомедову за усунення одного з лідерів бойовиків "ДНР".

Про це повідомляє російське видання "РИА Новости", посилаючись на відео ФСБ.

За даними РосЗМІ, в шестихвилинному ролику показано, як силовики затримують Магомедова на вулиці, потім проводять обшук в його квартирі, де знаходять стрілецьку зброю і вибухівку, після чого допитують.

Однак самого відео російські ЗМІ і ФСБ не опублікували.

За словами затриманого громадянина РФ, він повинен був убити командира бойовиків "ДНР", який проживав в Смоленській області і для цього відправився в Україну для подальших інструкцій, де зустрівся з представником СБУ.

"Есбеушник назвався Рустамом, пропонував отримати нам зброю і, можливо, на території Росії робити якісь теракти. Щоб зрозуміти, як ми можемо працювати, нам дали перше замовлення - замовлення було в Смоленській області, сказали, що начебто це якийсь командир якогось ополчення "ДНР", сказали, що після операції дадуть нам 10 тисяч доларів", - нібито сказав Магомедов.

Затриманий російськими силовиками заявив, що в разі успіху "операції" він планував повернутися в Україну, де нібито куратори з СБУ обіцяли забезпечити його всім необхідним для нових терактів в Росії.

Ще одне російське видання ТАСС пише, що в Україні Магомедов повинен був пройти "навчання в таборі бойовиків по використанню дронів, щоб в подальшому можна було скидати бомби на території Росії, робити диверсії і терористичні акти".

"Скільки всього уродженців Дагестану входить в групу, яку курує СБУ, не уточнюється. Ім'я командира "ДНР", вбивство якого планував диверсант, теж невідомо", - підсумували в "РИА Новости".

Відзначимо, що "РИА Новости" повідомляє, що Магомедов від нібито співробітника СБУ отримав 300 доларів на власні потреби, однак в ТАСС повідомляють про суму 1000 доларів на потреби бойовика "ІД".

Нагадаємо, російська ФСБ заявила, що затримала члена терористичної організації "Ісламська держава", який нібито за завданням СБУ готував вбивство одного з ватажків "ДНР".

У свою чергу в прес-службі СБУ повідомлення російського відомства назвали "фейком" і відзначили "Українській правді", що коментувати подібні "заяви" ФСБ не будуть.