Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ФСБ РФ заявляє, що СБУ найняла бойовика ІД прибрати ватажка "ДНР"

Понеділок, 10 вересня 2018, 11:20
ФСБ РФ заявляє, що СБУ найняла бойовика ІД прибрати ватажка ДНР

Російська ФСБ заявляє, що затримала члена терористичної організації "Ісламська держава", який нібито за завданням СБУ готував вбивство одного з ватажків "ДНР".

Про це з посиланням на Центр громадських зв'язків ФСБ повідомляє ТАСС.

За інформацією російського видання, 9 вересня на території Смоленської області ФСБ РФ затримала Меджида Магомедова 1988 року народження, який нібито є членом терористичної організації "Ісламська держава".

"Магомедов за завданням Служби безпеки України та керівників "Правого сектора" планував вчинення вбивства одного з лідерів ополчення самопроголошеної ДНР", - заявили в російському відомстві.

Затриманий нібито розповів російським ФСБшниками, що українські спецслужби співпрацюють з бойовиками "ІД", щоб організовувати теракти в РФ і усувати ватажків так званих "ДНР" і "ЛНР".

Водночас в коментарі "Українській правді" в СБУ повідомлення російського відомства назвали "фейком". 

31 серпня ватажок бойовиків ОРДО Олександр Захарченко загинув в результаті вибуху в ресторані в центрі Донецька. В "ДНР" заявили, що в результаті вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

РосЗМІ повідомили про затримання в Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченко. Зазначалося, що затримані - "Українські диверсанти і пов'язані з ними особи".

Пізніше так звана "народна рада ДНР" призначила в.о. ватажка замість убитого Захарченко. Ним став Денис Пушилін, голова "парламенту".

Читайте також:

"Вибори в ОРДЛО і призначення Пушиліна - що це значить для українців?"

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування