Суд арештував "екс-чиновника" адміністрації окупантів за підозрою в держзраді

Середа, 12 вересня 2018, 15:30

У Херсоні суд арештував "екс-чиновника" підконтрольної Кремлю Севастопольської адміністрації Олега Кізіменка, підозрюваного у державній зраді.

Про це повідомляє 12 вересня портал "Судова влада".

Зазначається, що Херсонський міський суд в особі слідчого судді Ярослава Мусулевського розглянув клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу ГУ СБУ України в АР Крим про застосування запобіжного заходу та підтримав його.

Кізіменка підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України – державна зрада

Кізімова у 2012 році призначили на посаду заступника голови Севастопольської міської державної адміністрації із питань забезпечення життєдіяльності міста Севастополя.

Після незаконної анексії півострова Росією у 2014 році чиновник добровільно погодився на пропозицію перейти в незаконно створений орган окупаційної влади на тимчасово окупованій території України – АР Крим з підпорядкуванням РФ та обійняти посаду так званого "заместителя главы Севастопольской городской администрации", на якій перебував з лютого 2014 по травень 2015 року.

За даними слідства, обіймаючи цю посаду, Кізімов безпосередньо брав участь у створенні окупаційних органів влади на території півострова Крим та особисто організовував їх роботу.

Крім цього, підозрюваний добровільно передавав представникам РФ службову документацію, котра містила конфіденційні та персональні дані; надавав безпосередні вказівки щодо доставки паливно-мастильних матеріалів з РФ до Севастополя поза митним контролем.

9 травня 2014 року за під керівництвом Кізімова було організовано парад військової техніки збройних сил РФ.

11 вересня стало відомо, що кримські управління СБУ та прокуратури затримали Олега Кізіменка, який після окупації Криму працював на посаді "заступника голови Севастопольської міської державної адміністрації".

У 2015 році кримські ЗМІ повідомляли, що "чиновника" затримали через махінації на закупівлях.

До 2012 року Олег Кізіменко працював у Донецькій облраді, де очолював управління капітального будівництва.

Члени родини Кізімова досі володіють та керують кількома підприємствами на неокупованих територіях Донецької області.

Зокрема, ТОВ "Хозхімсервіс", яке лише за останні два роки виграло державних тендерів на понад 1,3 мільярда гривень.