Прикордонники: КПВВ на адмінкордоні з Кримом працюють штатно

Субота, 15 вересня 2018, 20:29

Ситуація на контрольно-пропускних пунктах в'їзду-виїзду "Каланчак" і "Чаплинка" на адмінкордоні з окупованим Кримом станом на 16:00 суботи звичайна, ніхто з українських прикордонників зі скаргами на погане самопочуття не звертався.

Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян, пише "Інтерфакс-Україна".

"О 10:00 обидва пункти пропуску почали свою роботу. За перші дві години через КПВВ "Каланчак" на материкову Україну прослідувало лише 7 осіб. Ніхто зі співробітників прикордонної служби зі скаргами не звертався", - повідомив Слободян. 

Наприкінці серпня в Армянську на півночі окупованого Росією Криму стався викид в атмосферу речовини невідомого походження.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу "Титан", бо концентрація сірчистого ангідриду у місті перевищила норму.

6 вересня КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка" тимчасово припинили роботу в зв'язку з екологічною ситуацією на заводі "Кримський титан", у штатному режимі працював лише КПВВ "Чонгар".

Зазначалося, що на тимчасово закритих КПВВ прикордонники продовжать нести службу, а пропуск громадян та транспортних будуть здійснювати лише в екстрених випадках та у разі крайньої необхідності.

14 вересня в Армянську на півночі Криму, де погіршилася екологічна ситуація через викиди шкідливих речовин в атмосферу, було запроваджено режим надзвичайної ситуації.