Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Хімвикиди в окупованому Криму: завод "Титан" закрили, дітей евакуюють

Вівторок, 4 вересня 2018, 11:58
Хімвикиди в окупованому Криму: завод Титан закрили, дітей евакуюють

На Херсонщині прикордонники зафіксували факт хімічного забруднення з території окупованого Криму.

Про це повідомляє прес-служба Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби.

Зазначають, що протягом останнього тижня прикордонники Херсонського загону, на адмінмежі з анексованим Кримом фіксували випадки отруйних хімічних викидів з окупованого заводу "Титан".

Зокрема, неподалік від КПВВ "Чаплинка" військовослужбовці зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі.

Наразі прикордонники сповістили про забруднення органи місцевого самоврядування, правоохоронні органи та евакуювали персонал з небезпечних місць.

Як повідомляє 4 вересня російське видання ТАСС, роботу заводу "Титан" вирішили зупинити на два тижні. Таке рішення прийняв так званий "глава республіки" Сергій Аксьонов.

"Сьогодні вночі…вперше гранично допустима концентрація сірчистого ангідриду перевищила норму. Ми вранці провели нараду", - сказав він.

"Прийнято рішення всіх дітей міста Армянська шкільного та дошкільного віку, дошкільного - з мамами ... відправити відпочивати в наші кримські санаторії. Все буде за рахунок держави", - додав Аксьонов і оголосив канікули на два тижні.

За його словами, підстав для введення режиму надзвичайної ситуації в Армянську немає.

Як повідомлялося, на півночі окупованого Криму в Армянську стався викид невідомої речовини в атмосферу. Через нього утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії РФ. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій.

Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості". Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...