БПП звинуватив "Батьківщину" у брехні щодо позиції Тимошенко відносно РФ

Вівторок, 18 вересня 2018, 10:41

Голова парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов звинуватив фракцію "Батьківщина" у тому, що вона бреше про нібито голосування свого лідера Юлії Тимошенко за визнання Росії агресором.

Про це він заявив з трибуни Верховної Ради у вівторок.

За словами депутата, 17 вересня в ефірі одного з телеканалів представник "Батьківщини" "з піною в роті" доводив, що Тимошенко голосувала за визнання Росії агресором (президентський законопроект 7163 про реінтеграцію Донбасу, ухвалений парламентом 18 січня 2018 року – ред.).

"Це – брехня. Перестаньте брехати людям", - заявив Герасимов.

Він продемонстрував залу листи паперу, які доводять, що лідер "Батьківщини" за цей закон не голосувала і навіть була відсутня на засіданні.

"Ось роздруківка голосування, голосу "за" Тимошенко там немає", - сказав голова фракції БПП.

Він додав, що Тимошенко також не голосувала за прийняття закону за основу.

Згідно з інформацією на сайті ВР, Тимошенко дійсно була відсутня в сесійній залі під час голосування за законопроект 7163.

На звинувачення Герасимова відповів член "Батьківщини" Іван Крулько. Він пригадав голові фракції БПП, що 27 січня 2015 року той нібито не проголосував за звернення Ради до ООН щодо визнання Росії країною-агресором, тому що був відсутній на роботі.

А відсутність Тимошенко на голосуваннях Крулько пояснив тим, що вона "змушена деколи займатися державницькими справами", оскільки є головою великої партії.

Євген Кізілов, УП