Підозрювану у нападі на журналістку NewsOne під ГПУ відпустили

Вівторок, 18 вересня 2018, 14:01

Поліція відпустила підозрювану в нападі на журналістку телеканалу NewsOne біля Генпрокуратури під особисте зобов'язання, але підозру готуватиме.

Про це "Українській правді" повідомила речник поліції Києва Оксана Блищик.

"Жінку, підозрювану в нападі на журналістку, відпустити під особисте зобов'язання. Її опитали, провели з нею першочергові слідчі дії, але підозру не вручили, бо її у прокуратурі не погодили", - сказала вона.

Але, за словами Блищик, правоохоронці продовжать розслідування, збиратимуть доказову базу і будуть готувати підозру за ст. 171 ККУ (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

"Наразі правоохоронці збирають необхідні матеріали для оголошення підозри за погодженням з процесуальними керівниками", - підсумувала Блищик.    

Як повідомлялося, вранці 17 вересня під ГПУ влаштували акцію протесту проти екстрадиції інгуша Тимура Тумгоєва в Росію за запитом Федеральної служби безпеки РФ.

Під час сутичок біля будівлі ГПУ невідомі закидали знімальну групу телеканалу NewsOne яйцями. Також одна з присутніх на акції жінок вдарила журналістку цього каналу в голову.

За цим фактом, правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання професійній діяльності журналістів) ККУ.

У результаті штовханини під ГПУ постраждали 7 правоохоронців.

За цими фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 296 (хуліганство).