Гройсман про децентралізацію: Це одна моя реалізована ідея, але маю їх ще багато

Середа, 19 вересня 2018, 12:32

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що якщо Верховна Рада оновить склад Центральної виборчої комісії, то до кінця року вдасться провести вибори на місцях і завершити  реформу децентралізації.

Про це він сказав  у середу під час засідання Кабінету міністрів.

За його словами, наразі вибори в об'єднаних громадах не вдається провести, оскільки відсутнє рішення ЦВК про призначення таких виборів.

Він зазначив, що дуже добре, що парламент ухвалив рішення про розблокування процесу формування нового складу ЦВК і, якщо після подання президента Рада проголосує, то питань з призначенням виборів на місцях не буде.

"Стільки, скільки вистраждала ця децентралізація… Це сьогодні всім весело розповідати: "ось, децентралізація…". Але я пам'ятаю, як на мене дивились з великим очима, коли я в 2014 році говорив про децентралізацію. Думали, що я просто не в собі, приїхав з периферії з ідеями чуда", - розповів Гройсман.

"Але сьогодні це вже стало всеоб'ємлюючою ідеєю, яка всіх об'єднує. І я радий, що поки що хоча б одну ідею, яка в мене була, ми її реалізовуємо сьогодні. Ще багато цікавих ідей є, але, думаю, всьому свій час", - додав прем'єр.

Очільник Кабміну зауважив, що "балаболи" багато несправедливо критикували уряд за реформи, у тому числі, медичну, але зараз є позитивні результати і головне, щоб люди їх відчували.

Раніше Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що Центральна виборча комісія своїм рішенням заблокувала жовтневі вибори в об’єднаних територіальних громадах.

Так, на жовтень 2018 року було заплановано вибори в понад 100 об'єднаних громадах, в яких проживає 1 млн осіб.

Я повідомлялося, покращення від децентралізації відчуває менше чверті українців.