Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Миколаєві затримали підозрюваного у вбивстві відомого вченого

Неділя, 2 вересня 2018, 21:51
У Миколаєві затримали підозрюваного у вбивстві відомого вченого

У Миколаєві затримали зловмисника, причетного до вбивства вченого, дослідника Голодомору, професора університету ім.Сухомлинського Миколи Шитюка.

Про це ввечері 2 вересня повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївської області. 

"Поліцейські провели комплекс оперативно-розшукових заходів, у т.ч. відмоніторили велику кількість відеозаписів із камер відеоспостереження, розташованих у різних закладах у районі будинку, де було скоєно вбивство. У результаті правоохоронці встановили особу зловмисника й вирахували можливі місця його перебування. 25-річного мешканця Миколаївського району поліцейські затримали на зупинці громадського транспорту, коли той збирався їхати у місто", - повідомили у поліції. 

Чоловіка затримано у порядку ст. 208 КПК України.

"З його слів, смертельні ножові поранення він завдав постраждалому через раптово виниклу сварку на ґрунті особистих взаємовідносин", - зазначили правоохоронці. 

За даними поліції, з місця події злочинець забрав деякі речі потерпілого, якими у подальшому розпорядився на власний розсуд.

 
 

"Проводиться розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч.2 ст.115 КК "Умисне вбивство", санкція якої передбачає покарання від позбавлення волі на строк від 15 років до довічного ув’язнення. Знаряддя злочину – ножі вилучені та направлені на проведення експертизи", - йдеться у повідомленні НП. 

Про те, що Миколу Шитюка було знайдено вбитим, стало відомо 1 вересня. 

У поліції зазначили, що труп чоловіка з ознаками насильницької смерті було виявлено у квартирі по пр. Центральному. На тілі 65-річного потерпілого експерти виявили чисельні ножові поранення у область шиї, спини та грудей. 

Глова Миколаївської ОДА Олексій Савченко, коментуючи інформацію про смерть Шитюка, заявив про можливий "російський слід".

Микола Шитюк - академік Української академії історичних наук, доктор історичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України.

З 2008 року очолював Навчально-науковий інститут історії і права Миколаївського національного уініверситету імені Васил Сухомлинського.

Серед основних праць: "Голод-геноцид 1932-1933 рр. на території Миколаївщини: погляди істориків, очевидців, архівні матеріали" та "Національна книга пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні. Миколаївська область".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування