Росія відреагувала на нові санкції США: Грати з вогнем небезпечно

П'ятниця, 21 вересня 2018, 12:29

Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що Сполученим штатам Америки не вдасться диктувати Росії свої умови за допомогою введення санкцій.

Про це повідомляє сайт відомства у відповідь на санкції США проти ПВК "Вагнер", представників Міноборони та розвідки РФ.

За словами заступника міністра закордонних справ Росії Сергія Рябкова, введення санкцій "перетворилося на якусь національну забаву" в США, оскільки нові санкції "вже 60-ті з 2011 року".

"Кожен новий санкційний раунд демонструє повну відсутність очікуваного нашими недругами результату від попередніх спроб тиску на Росію. Помітний також азарт, що охопив американських політиків, багато з яких ... сподіваються, що варто ще трохи натиснути і вдасться продиктувати Росії свої умови", - заявив Рябков.

Він запевняє, що "ніколи і ні в кого це не вдасться".

Рябков порекомендував "вашингтонським операторам санаційної машини …хоча б поверхово ознайомитися з нашою історією, щоб припинити даремно метушитися".

"Непогано б їм також згадати про таке поняття, як глобальна стабільність, яку вони бездумно розгойдують нагнітанням напруженості в російсько-американських відносинах. Грати з вогнем нерозумно, адже це може стати небезпечним", - підсумували в МЗС РФ.

Як повідомлялося, 20 вересня США ввели персональні санкції проти 33 фізичних та юридичних осіб з Росії, пов'язаних із оборонним комплексом та розвідкою.