Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

CША ввели санкції проти ПВК "Вагнер", представників Міноборони і розвідки РФ

Четвер, 20 вересня 2018, 21:13
CША ввели санкції проти ПВК Вагнер, представників Міноборони і розвідки РФ

Сполучені Штати ввели персональні санкції проти 33 фізичних та юридичних осіб з Росії, пов'язаних із оборонним комплексом та розвідкою.

Про це заявив під час спеціального телефонного брифінгу офіційний представник Державного департаменту США, повідомляє "Укрінформ".

"Частина цього додаткового списку стосується російського оборонного сектору", - зауважив представник американського дипломатичного відомства, ім'я якого не називається.

Він уточнив, що до цієї частини належить лише три прізвища.

"Основна частина сьогоднішнього додаткового списку стосується осіб, діяльність яких пов'язується з розвідувальним сектором Росії", - зазначив представник Держдепу.

За його словами, санкції пов'язані, зокрема, з втручанням Росії у вибори в США та Актом протидії противникам Америки через санкції (CAATSA).

Згідно із законом CAATSA, ухваленим в 2017 році, США вводитиме санкції за співпрацю з людьми та організаціями із відповідного списку.

Наразі у ньому 72 особи і компанії.

У список додали ПВК "Вагнер", "Агентство інтернет-досліджень" (або ж російська "фабрика тролів"), компанії друга Володимира Путіна Євгена Пригожина "Конкорд менеджмент і консалтинг" і "Конкорд кейтеринг" та сам Євген Пригожин, ймовірних співробітників "фабрики тролів" і співробітників ГРУ, яких США звинувачують у втручанні у вибори президента.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп підписав указ, що дає додаткові інструменти для імплементації чинних проти Росії санкцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування