Голову УПЦ МП Онуфрія внесли до бази "Миротворця"

Середа, 26 вересня 2018, 16:31

Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій (світське ім'я Орест Березовський) потрапив до розділу "Чистилище" на сайті "Миротворець".

Про це свідчать дані на сайті.

Запис внесений 25 вересня о 19:53. У ньому митрополит характеризується як "агент впливу Російської православної церкви в Україні" і "противник створення незалежної помісної церкви в Україні".

Ресурс пояснює це тим, що того ж дня, 25 вересня, УПЦ МП зажадало, щоб екзархи, надіслані Константинополем в рамках початку процедури надання УПЦ КП автокефалії, покинули Україну. Крім того, 23 вересня Онуфрій відмовився від зустрічі з ціми екзархами.

Також "Миротворець" пригадав Онуфрію, як 8 травня 2015 року той відмовився підвестися на ноги у Верховній Раді під час виголошення президентом України імен героїв, які відзначилися в зоні АТО.

20 вересня до бази "Миротворця" потрапив намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло.

Вселенський патріархат вирішив надати Україні автокефалію. 7 вересня вселенський патріарх Варфоломій призначив своїх екзархів у Києві.

У Російській православній церкві обурилися і протестують проти цього, вважаючи такі дії "грубим вторгненням на канонічну територію Московського патріархату".

У РПЦ оголосили, що тепер не будуть згадувати вселенського патріарха в молитвах. Деякі клірики російської церкви заявили, що Москва пішла шляхом розколу православ'я.

Екзархи – архієпископ Даниїл Памфілійський зі США та єпископ Іларіон Едмонтонський із Канади – заявили, що мають на меті об'єднати українські православні церкви, і станом на 17 вересня вже призначили зустрічі в Україні.

Євген Кізілов, УП