Захист Тамразова оскаржив його 20-мільйонну заставу

Понеділок, 3 вересня 2018, 16:31

Адвокати екс-першого заступника голови правління "Укргазвидобування" і власника видання "Інсайдер" Олексія Тамразова оскаржили в суді запобіжний захід щодо підзахисного у вигляді 20 мільйонів гривень застави.

Про це "Українській правді" повідомили адвокати Тамразова Віталій Коломієць і Микола Ореховський.

"Подано апеляцію на хвалу про обрання запобіжного заходу у вигляді застави", - зазначив Коломієць.

Юрист розповів, що скаргу направлено до Апеляційного суду Києва в понеділок, 3 вересня.

За словами Ореховського, захист вважає цю справу "притягнутою за вуха" і "сфальсифікованою", оскільки в прокуратури немає жодних доказів причетності Тамразова до тих схем, про які вона заявляє.

Адвокат зазначає, що в підзахисного на його посаді в "Укргазвидобуванні" навіть повноважень таких не було, які б дозволили йому вчиняти ці протиправні дії.

Як повідомлялося, 28 серпня Тамразов вніс визначену судом заставу у 20 мільйонів гривень. За словами Тамразова, застава внесена юридичною особою, яка належить його знайомим.

Тоді захист заявив, що оскаржуватиме заставу, щойно отримає ухвалу суду.

21 серпня Генпрокуратра вдруге затримала екс-першого заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування" Олексія Тамразова, якого звинувачують у причетності до злочинної схеми заволодіння скрапленим газом організацією екс-президента Віктора Януковича та його оточення.

23 серпня Печерський районний суд Києва обрав для Тамразова заставу в майже 20 мільйонів гривень, яку необхідно було внести у 5-денний термін.

9 серпня Тамразова затримали перший раз нібито під час спроби дати прокурору 200 тисяч доларів хабара.

За словами голови ГПУ Юрія Луценка, Тамразов нібито хотів, щоб прокурор посприяв у знятті арешту з майна у кримінальному провадженні, пов'язаному діяльністю злочинної організації екс-президента Віктора Януковича.

Олексій Тамразов займав посаду першого заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування" з 2010 по березень 2014 року.

Євген Кізілов, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...