Трамп: Росія та Іран можуть зробити серйозну помилку в Сирії

Вівторок, 4 вересня 2018, 04:52
Трамп: Росія та Іран можуть зробити серйозну помилку в Сирії

Президент США Дональд Трамп заявив, що РФ та Іран зроблять "серйозну гуманітарну помилку" в Сирії, якщо допустять наступ урядових сил на провінцію Ідліб.

Про це він написав у Twitter.

"Президент Сирії Башар Асад не повинен нерозважливо нападати на провінцію Ідліб. Росіяни та іранці зробили б серйозну гуманітарну помилку, взявши участь у цій потенційній людській трагедії. Можуть бути вбиті сотні тисяч людей. Не дозвольте цьому статися!", - наголосив він.

Ідліб, притулок для цивільних осіб і повстанців, які мігрували з інших районів Сирії, а також потужних джихадистських сил, був вражений хвилею повітряних ударів і обстрілів цього місяця, в можливій прелюдії до повномасштабного урядового наступу.

США застерегли від будь-якого застосування там хімічної або біологічної зброї і пообіцяли "рішучу відповідь" у разі атаки в Ідлібі. Туреччина, яка встановила військові пости в Ідлібі, закликала Москву відмовитися від нових масових бомбардувань у регіоні.

Однак напередодні міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія і Туреччина домовилися про підготовку операції проти терористів угруповання "Фронт ан-Нусра" у Ідлібі за участю сил режиму президента Башара Асада. Водночас Лавров закликав Захід не протистояти "антитерористичній операції".

Росія виступає за відмежування сирійської опозиції від терористів в Ідлібі при одночасному проведенні операції проти "Фронт ан-Нусра".

У квітні адміністрація Трампа зібрала коаліцію американських, французьких і британських сил для атаки на об'єкти сирійського уряду, пов'язані з виробництвом хімічної зброї, після атаки отруйним газом загинули десятки людей у районі Дума. Дамаск, підтримуваний Москвою, заперечує застосування такої зброї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування