Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Сійярто розповів про лицемірство ЄС щодо України

Середа, 5 вересня 2018, 11:19

Політика Євросоюзу нині переповнена лицемірством, а тому, заради майбутнього ЄС, цього потрібно позбавитися.

Як передає кореспондент "Європейської правди", таку думку під час 28-го економічного форуму у місті Криниця-Здруй (Польща) висловив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

"Нас часто критикують, офіційно – через те, що наша політика суперечить загальноєвропейській. Але насправді – через те, що ми суперечимо практиці лицемірства, яке так поширене у ЄС. Я можу багато говорити про лицемірство у міграційній політиці. Але дозвольте нагадати інший випадок. ЄС заявив, що допомагає Україні, заради цього було скасовано будівництво одного газогону. Але, коли виникла потреба у "Північному потоці", виявилося, що це можливо і не є порушенням. Що це, як не лицемірство?" - заявив Сійярто.

З кінця 2019 року газотранспортний коридор "Північний потік-2" повинен транспортувати близько 55 млрд кубометрів російського природного газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Київ вважає, що Росія обов'язково припинить транзит газу територією України до Європи в разі побудови газопроводу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування