Отруєння Скрипалів: поліція назвала імена підозрюваних росіян

Середа, 5 вересня 2018, 13:50
Отруєння Скрипалів: поліція назвала імена підозрюваних росіян

Британська поліція стверджує, що має достатньо доказів для звинувачення двох російських громадян у застосуванні нервово-паралітичної речовини "Новічок" у місті Солсбері.

Про це повідомляє Sky News.

Слідчі назвали імена двох підозрюваних росіян - Олександр Петров та Руслан Боширов. Також були оприлюднені фотографії підозрюваних.

Олександр Петров та Руслан Боширов
Олександр Петров та Руслан Боширов

Слідчі вважають, що обом підозрюваним близько 40 років і вони використали псевдоніми під час перебування у Британії.

Їх звинувачують у спробі вбивства Сергія та Юлії Скрипаль та офіцера британської поліції Ніка Бейлі. Також їх підозрюють у змові з метою вбивства Сергія Скрипаля.

"Прокурори Департаменту боротьби з тероризмом Королівської прокуратури розглянули докази і дійшли висновку, що є достатньо доказів для того, щоб забезпечити реалістичну перспективу засудження, і очевидно, що в інтересах суспільства засудити Олександра Петрова та Руслана Боширова, які є громадянами Росії", - сказала директор юридичною служби британської прокуратури Сью Хеммінг.

Заступник комісара Скоталнд-Ярда Ніл Басу сказав, що розслідування про отруєння було "дуже складним".

"Сьогодні поки що найбільш важливий момент одного із найбільш складних та інтенсивних розслідувань, проведених нами у боротьбі з тероризмом, звинувачення двох підозрюваних, які є громадянами Росії, у зв'язку з атакою на Сергія та Юлія Скрипаль", - сказав він.

Нагадаємо, на початку березня колишній співробітник ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості в Солсбері.

Їх отруїли нервовим агентом епохи "холодної війни" під назвою "Новічок". Британія звинуватила в причетності до отруєння російський уряду, Кремль заперечує будь-яку причетність.

Протягом декількох тижнів британські служби очищували місця, де перебували Скрипалі у день отруєння, та де міг залишатися нервовий агент. 

18 травня стало відомо, що Скрипаль вийшов з лікарні. Юлію Скрипаль виписали 9 квітня.

На початку липня стало відомо про нове отруєння "Новічком" - у місті Еймсбері, неподалік від Солсбері, знайшли без свідомості двох людей. Жінка згодом померла, її партнер зміг вижити.

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News