Порошенко голові МЗС Норвегії: За місяць на Донбасі 18 загиблих і безліч поранених

Четвер, 6 вересня 2018, 13:31

Президент Петро Порошенко заявив, що у серпні на Донбасі загинуло 18 українських військовослужбовців і ще багато воїнів було поранено.

Про це він повідомив під час зустрічі з міністром закордонних справ Норвегії Іне Сьорейде.

За його словами, з норвезьким міністром вони побували на Донбасі, де поспілкувалися з військовими, оцінили хід відновлення інфраструктури, а також відвідали Дніпропетровську обласну  лікарню ім. І. Мечнікова, де лікуються поранені захисники.

"Це те, що Україна сплачує за боротьбу з країною-агресором. Лише у серпні загинуло 18 воїнів і була велика кількість поранених", - сказав Порошенко.

Президент запропонував очільнику МЗС Норвегії у майбутньому знову відвідати Донецьку та Луганську області і побувати прямо на лінії зіткнення, щоб "українці з того боку бачили кардинальну різницю життя".

Він також подякував за підтримку санкцій проти Росії та за допомогу у звільненні політв'язнів Кремля.

У свою чергу Сьорейде відповіла, що для неї було дуже важливо побачити ситуацію на Донбасі на власні очі, поспілкуватися з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Вона додала, що Норвегія планує і надалі надавати Україні гуманітарну фінансову допомогу і повністю підтримує територіальну цілісність країни та прагнення до євроінтеграції.

Під час зустрічі Порошенко та Сьорейде підписали угоду про фінансування будівництва вітрових електростанцій у Херсонській області, за кілька кілометрів від кордону з окупованим Кримом.

Яна Міланова, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News