Порошенко в ООН спитає: Що російські слідчі роблять на Донбасі?

Четвер, 6 вересня 2018, 14:40

Президент Петро Порошенко на засіданні Генасамблеї ООН порушить питання незаконної діяльності російських слідчих на Донбасі щодо розслідування вбивства ватажка терористів Олександра Захарченка.

Про це повідомила журналістам у кулуарах Верховної Ради перший заступник голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко, передає "Укрінформ".

"Якщо говорити про засідання, яке вчора відбулося в Мінську, то ключове питання, яке поставила українська сторона на всіх групах і на Тристоронній контактній групі, – ми зажадали від Російської Федерації надати нам точну інформацію, що це за слідча група, яку росіяни направили на Донбас розслідувати вбивство ватажка бойовиків у Донецьк", – зазначила вона.

Геращенко нагадала: "Це суверенна українська територія і там мають право працювати виключно українські слідчі або за дозволом відповідних правоохоронних структур наших партнерів".

"Україна не давала жодного дозволу ані російським військовим, ані російським слідчим працювати на Донбасі – це порушення не тільки українського законодавства, а й російського. Тому що Кримінальний кодекс Російської Федерації дозволяє її слідчим органам працювати виключно на території РФ", – заявила перший віце-спікер.

"І по суті, цими своїми діями (Росія визнає) окупацію Донбасу. І Україна буде про це говорити, в тому числі під час виступу президента на Генеральній асамблеї ООН уже в вересні цього року: що російські слідчі роблять на суверенній території України?", – сказала Геращенко.

Президент Петро Порошенко планує з 24 до 27 вересня перебувати на засіданні Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй у США, де матиме виступ і кілька десятків зустрічей.

31 серпня у центрі Донецька в ресторані "Сєпар" вбили ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка, підірвавши вибухівку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...