У Бразилії на кандидата в президенти напали з ножем

П'ятниця, 7 вересня 2018, 02:26

Невідомий завдав бразильському правоекстремістському політику Жаіру Болсонару ножове поранення і був затриманий. Кандидат в президенти доставлений в лікарню.

Про це, посилаючись на бразильське видання O Globo, пише DW.com.

Після того, що сталося поранений кандидат був доставлений в клініку. Як повідомив у себе в Twitter його син, політик отримав кілька поранень в область живота.

Болсонару з рейтингом близько 22 відсотків лідирує в передвиборній гонці після того, як суд заборонив брати участь у виборах головному фавориту, лідеру лівоцентристської Партії трудящих Луїсу Інасіу Лулі да Сілві, який був президентом в 2003-2011 роках.

63-річний Жаір Болсонару, в минулому парашутист-десантник, позиціонує себе як антисистемний протестний кандидат, використовує гомофобну та расистську передвиборчу риторику, виступає за повернення смертної кари і вихваляє період військової диктатури в Бразилії (1964-1985). Його також називають "бразильським Трампом".

Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, у Болсонару хороші шанси на перемогу в першому турі президентських виборів, який відбудеться 7 жовтня, проте в другому турі він з великою ймовірністю програє.

Екс-президент Лула да Сілва був засуджений судом до 12,5 років позбавлення волі за звинуваченням у корупції. Популярна в Бразилії Партія трудящих наполягала на висуванні кандидатури свого лідера, незважаючи на його тюремне ув'язнення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування