Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії вирішили, що хтось спеціально просвердлив дірку в "Союзі"

П'ятниця, 7 вересня 2018, 08:49

Внутрішня комісія РКК "Енергія", яка з'ясовує причини появи отвору в обшивці космічного корабля "Союз МС-09", вважає, що хтось спеціально організував витік повітря.

Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на джерело в ракетно-космічній галузі.

"Комісія кваліфікує цей випадок як навмисні дії невстановлених осіб", – уточнив співрозмовник російського пропагандистського ресурсу.

Як пояснило джерело, кораблі "Союз" – це штучне виробництво, збирають їх вручну, тому часто деталі підганяють одну до одної вже на місці, наприклад напилком. Але дриль при цьому не використовується, оскільки всі отвори виготовляються видавлюванням прес-форм.

Раніше інше джерело повідомило, що комісія вивчила документи з виробництва, але не знайшла в них згадок про якісь роботи в кораблі, які могли викликати появу отвору.

У зв'язку з цим розглядаються дві основні версії події. Або фахівець хотів здійснити в кораблі роботу, яка не передбачена конструкторською документацією, а майстер, який повинен його контролювати, пішов на змову і не вніс у журнал запису про це. Або міг діяти одиночка, який спеціально проник у корабель.

Витік повітря на МКС сталася в кінці серпня. Космонавти перевірили всі відсіки і знайшли мікротріщину в російському кораблі "Союз МС-09". Вона була в побутовому відсіку, а не в спусковому апараті.

Тріщина не загрожувала поверненню космічного корабля на Землю. Увечері наступного дня російські космонавти закрили отвір спеціальним герметиком.

Спочатку вважали, що вона виникла при потраплянні мікрометеоритів.

Пізніше стало відомо, що отвір з'явилося після використання свердла. Глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін заявив, що комісія держкорпорації вивчає версію навмисного впливу дрилем на обшивку корабля "Союз" при виробництві чи безпосередньо в космосі.

Всі кораблі "Союз" і "Прогрес" перевірять на брак.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...