Денісова просить Червоний Хрест з'ясувати обставини смерті українців у в'язницях ОРЛО

Субота, 8 вересня 2018, 00:19

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулась до Міжнародного Комітету Червоного Хреста з проханням з'ясувати обставини смерті українців у в'язницях окупованої Луганської області.

Про це вона написала у Facebook.

"За останній місяць трапилася низка смертей в місцях несвободи окупованої Луганської області", - повідомила омбудсмен.

Денісова наголосила, що "отримала інформацію від ув'язнених та їх родичів про жорстке ставлення, відсутність медичної допомоги та належних умов у пенітенціарних закладах".

"Навіть у відкритих джерелах є інформації про трагічні смерті ув’язнених. Це підтверджують і правозахисні організації, які повідомляють про сліди насилля на тілах загиблих.

Вартим уваги є те, що загиблі особи в минулому місяці хотіли подальший термін свого ув’язнення відбувати на підконтрольній Україні території", - підкреслила вона.

"За інформацією, отриманою з відкритих джерел, за останній мсяць на території Луганської області сталася низка трагічних випадків: у Суходільській виправній колонії (№ 36) та Слов'яносербській виправній колонії (№ 60) двоє ув'язнених вчинили самогубство.

У Краснолуцькій виправній колонії (№ 19) один ув'язнений загинув за нез'ясованих обставин, двох ув'язнених було знайдено у каналізаційній системі однієї з колоній", - йдеться у зверненні Денісової. 

Омбусмен додала, що продовжує моніторити ситуацію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування