Сім років розшуку: суд арештував екс-міліціонерів, підозрюваних у катуванні

Понеділок, 1 жовтня 2018, 12:54

Суд арештував без права застави двох колишніх міліціонерів, яких підозрюють у катуванні людей.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

"За клопотанням столичної прокуратури Голосіївський районний суд Києва застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", – зазначають правоохоронці.

Затриманих підозрюють у перевищенні влади, застосуванні фізичного насильства та катуванні затриманого із застосуванням розігрітої праски з метою отримання від нього відомостей про злочин, який останній не вчиняв.

Як стверджує прокуратура, у 2014 році колишнього керівника затриманих, який на той час очолював сектор відділу карного розшуку, визнано винним у катуванні, перевищенні службових повноважень та підробленні документів. Його засудили до 5 років позбавлення волі.

Згідно з даними Реєстру судових рішень, йдеться про Олександр Кукіля. Екс-міліціонер визнав, що разом із підлеглими бив підозрюваного, щоб отримати "відомості про вчинене вбивство", підвішував його "на палицю з заведеними за спину руками". Однак Кукіль заперечував, що застосовував розігріту праску.

Суд дав екс-міліціонеру умовний строк, звільнивши від 5 років в'язниці з іспитовим строком у 3 роки. У лютому 2018 року він сплив і Кукіля остаточно звільнили від покарання.

Двоє його спільників звільнились з органів внутрішніх справ та з 2011 року переховувались від слідства. Екс-міліціонери 7 років перебували у розшуку.

26 вересня 2018 року їх затримали у Києві.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування