Бойовику Лусваргі продовжили арешт

Четвер, 18 жовтня 2018, 18:15

Суд у справі громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі  продовжив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на 60 діб.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Лусваргі підозрюється у сприянні бойовикам "ДНР".

За рішенням суду він перебуватиме під вартою до 12 грудня 2018 року.

При цьому розгляд справи по суті не відбувся через неявку адвоката підсудного Валентина Рибіна, тому засідання відбулося у присутності адвоката, призначеного державою.

За даними суду, інформацію про неможливість взяти участь в засіданні Рибін надав за годину до засідання, мотивуючи неявку тим, що бере участь в інших засіданнях. При цьому він не надав ніяких підтверджень – ані повістки до суду, ані довідки з суду.

Попереднє засідання суду, що пройшло 10 жовтня, також було перенесене через неявку адвоката.

21 серпня Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області продовжив до 19 жовтня 2018 року арешт громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі.

У жовтні 2016 року співробітники СБУ затримали Лусваргі в аеропорту "Бориспіль".

У січні 2017 року Печерський райсуд Києва визнав бразильця винним у створенні терористичної організації і незаконних збройних формувань – і засудив до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Але Апеляційний суд Києва у серпні 2017 року скасував вирок і повернув справу Лусваргі на новий розгляд.

15 лютого 2018 року Верховний суд визначив територіальну підсудність кримінального провадження за Павлоградським міськрайонним судом Дніпропетровської області.

Навесні журналісти виявили, що Лусваргі перебуває на свободі й вільно гуляє Києвом.

4 травня націоналісти схопили Рафаеля Лусваргі в Києві й привели його до СБУ.