Ліга Чемпіонів: "Шахтар" за дві хвилини втрачає перемогу у Франції

Середа, 3 жовтня 2018, 00:18

Донецький "Шахтар" не зумів утримати переможний рахунок у матчі 2 туру Ліги Чемпіонів із французьким "Ліоном".

Виграючи з рахунком 2:0, у другому таймі "гірники" за дві хвилини пропустили два м`ячі і завершили поєдинок з рахунком 2:2. Нагадаємо, що матч проходив у Ліоні, 2 жовтня, при порожніх трибунах (покарання для "Ліона" від УЄФА за минулий сезон. Прим. УП).

У перші 45-ть хвилин зустрічі "Шахтар" виглядав краще і цілком логічно забив на 44-й хвилині. До цього гарні моменти пробити воротаря "Ліона" були в Марлоса та Тайсона. На 44-й хвилині після класного пасу з флангу від Ісмаїлі Мораєс ударом в один дотик відправив м`яча між воротарем і штангою - 0:1.

У господарів поля в першому таймі був гольовий момент в Уса Дембеле, який вийшов сам на сам з Андрієм П`ятовим, але не зумів переграти українського воротаря.

Старт другого тайму "Ліон" видав потужнішим і на 52-й хвилині французи забивають гол, але з положення поза грою, і арбітр м`яч не зарахував. А через три хвилини Мораєс подвоїв рахунок в матчі, майстерно пробивши у кут воріт Антоні Лопеша - 0:2.

На 63-й хвилині Мораєс міг оформити хет-трик, але після чудового пасу від Марлоса пробив вище воріт метрів з 16-ти. Через кілька хвилин П`ятов бере удар з кількох метрів Дембеле. У наступній атаці "Ліон" таки забиває. Після пасу від Набіля Фекіра Дембеле виграє боротьбу у трьох гравців "Шахтаря" і ударом головою пробиває П`ятова - 1:2.

Через дві хвилини м`яч знову залітає у ворота "Шахтаря". Після серії обрізок та рикошетів у штрафній "гірників" пішов пас на Лео Дюбуа, котрий з кількох метрів розстріляв ворота П`ятова - 2:2. Це була 72-га хвилина поєдинку.

В останні хвилин 15-ть "Ліон" створив купу моментів біля воріт "Шахтаря", але рахунок гри не змінився. На 90-й хвилині після удару Кайоде ворота "Ліона" рятує поперечка воріт.

В іншому матчі групи F "Манчестер Сіті" на виїзді з рахунком 2:1 вирвав перемогу у німецького "Гоффенхайма". Українець Олександр Зінченко просидів увесь матч на лаві запасних англійського клубу.

Інші матчі Ліги Чемпіонів завершилися з такими результатами: ЦСКА - "Реал" 1:0, "Баварія" - "Аякс" 1:1, АЕК - "Бенфіка" 2:3, "Рома" - "Вікторія Пльзень" 5:0, "Ювентус" - "Янг Бойз" 3:0, "Манчестер Юнайтед" - "Валенсія" 0:0.

Микола Аврамчук для УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування