Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура хоче вдягти електронний браслет на керівника Держрезерву

Четвер, 4 жовтня 2018, 13:11

Прокуратура клопотатиме про нічний домашній арешт з електронним браслетом та відсторонення від посади для керівника Держрезерву Вадима Мосійчука, підозрюваного в службовій недбалості. 

Про це повідомляє 4 жовтня прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

За її словами станом на 12.30 обшуки у квартирі Мосійчука завершились, наразі тривають у службових приміщеннях Держагенства.

 

"Під час слідчих дій топ-посадовцю у присутності його адвоката вручили підозру у службовій недбалості, що спричинила державі збитків на суму понад 6 млн гривень", – зазначає Максимець.

За її словами також підозрюваному було вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту з електронним браслетом та клопотання про відсторонення від посади.

Чиновнику інкримінують прийняття незаконних рішень про переміщення з одного державного підприємства на інше понад 14 тис тонн зерна, що спричинило безпідставні витрати для завантаження, розвантаження та транспортування цього майна на суму понад 6 млн. грн.

Правоохоронці наголошують, що ці рішення посадовець прийняв одноособово, без погодження з Кабінетом міністрів та без жодних обґрунтувань. Лише у подальшому мотивував ці рішення начебто наявною загрозою втрати зерна, пов’язаною з близьким розташуванням зерносховища із зоною проведення АТО.

Однак всі ці обставини свого підтвердження не знайшли та були повністю спростовані у ході досудового слідства.

Підозра чиновнику обґрунтовується аудиторським звітом, висновками економічних експертиз та результатами службового розслідування.

З'ясувалось також, що підлеглі підозрюваного неодноразово вказували йому на протиправність таких дій, за що і були ним незаконно звільнені.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування