Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Ужгороді майже 70% призовників не прийшли у військкомат

Четвер, 4 жовтня 2018, 13:43

В Ужгороді 68% призовників не зв’явились за повісткою до військкомату.

Про це повідомляє прес-служба міськради.

"Наразі одна з головних проблем – неявка призовників у військкомат, при 100-відсотковому оповіщенні призовників у військкомат не прибули 68% молодих людей", – йдеться в повідомленні.

У міськраді додають, що під час осіннього призову в Ужгороді підлягають оповіщенню 1377 осіб, з яких близько 100 мають проходити строкову служб.

Підлягають призову 20-27-річні молоді люди.

"Військовий комісар Ужгородського ОМВК Сергій Зубач наголосив, що строковики у жодному разі не братимуть участі у бойових діях на Сході", – підкреслюють в Ужгороді.

Зазначається, що новобранці проходитимуть службу у лавах Збройних Сил України, Національної гвардії, Держприкордонслужби та Держслужби спеціального транспорту. Причому 92% строковиків будуть служити у межах області.

Юнаків попередили, що за ухилення від строкової служби передбачений штраф, а найсуворіше покарання за неодноразову неявку – обмеження волі строком до 3 років.

Водночас, чоловіки мають право на відстрочку служби за сімейними обставинами, станом здоров’я, для здобуття освіти чи продовження професійної діяльності.

Також деякі громадяни можуть звільнятись від призову: через стан здоров’я, якщо людина визнана непридатною до військової служби чи виконала обов’язок служби в резерві протягом двох контрактів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування