Вбивство підполковника Хараберюша: обвинуваченій дали 12 років з конфіскацією

Четвер, 4 жовтня 2018, 13:42

Іллічівський райсуд Маріуполя засудив жительку Донецька Юлію Прасолову до 12 років з конфіскацією за вбивство підполковника СБУ Олександра Хараберюша.

Про це "Українській правді" повідомили у прес-службі суду.

"Обвинувальний вирок відносно Юлії Прасолової ухвалено 25 вересня. Колегія у складі  трьох суддів винесла рішення про 12 років ув’язнення з конфіскацією усього належного їй майна", - сказала представник прес-служби Олена.

Вона додала, що прокуратура клопотала про 14 років ув’язнення, але уточнити, чому суд виніс рішення про 12, не змогла, пояснивши, що судове засідання відбувалося у закритому режимі. 

Юлія Прасолова 

"Строк на подання апеляційної скарги складає 30 днів з дня проголошення вироку і спливає 25 жовтня. Станом на сьогодні апеляційні скарги від сторін не надходили", - сказала представник прес-служби.

Як повідомлялося, вибух автомобіля, у якому перебував Хараберюш, стався 31 березня 2017 року в Центральному районі Маріуполя на перетині просп. Металургів і вул. Кафайської. Сам Хараберюш, який займав посаду заступника начальника головного відділу контррозвідки Донецького управління СБУ, загинув на місці.

У жовтні 2017 року СБУ затримала в Одесі Юлію Прасолову за підозрою у вчиненні підриву машини Хараберюша.

За її словами, вбивство замовив – бойовик на прізвисько "Ленін", який керував центром спеціальних операцій так званого "МГБ ДНР", створеного під кураторством російських спецслужб.