Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Міноборони РФ мілітаризує Азовське море поблизу Маріуполя

Четвер, 4 жовтня 2018, 14:44

Російський уряд виділив Міноборони РФ у користування на 20 років частину акваторії Таганрозької затоки Азовського моря, яка знаходиться у 1,5 милях від узбережжя поблизу російського міста Ейськ, що у 65 км від українського Маріуполя.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на документ, опублікований на офіційному порталі правової інформації РФ.

У розпорядженні зазначається, що російські військові отримують у користування ділянку площею 21,626 квадратних кілометрів.

Повідомляється, що територія виділяється "для забезпечення оборони країни і безпеки держави".

"Вона знаходиться у 1,5 милях від узбережжя поблизу російського міста Ейськ, що у 65 км від українського Маріуполя", - йдеться у повідомленні.

Український мілітарний портал опублікував також детальне розташування нового полігону та діючих навчальних центрів Збройних Сил РФ, де вказується, що поряд з новою ділянкою Міноборони розташовані 726 навчальному центр ППО ЗС РФ, де здійснюється підготовка підрозділів протиповітряної оборони Сухопутних військ ЗС РФ та частин ВДВ ЗС РФ.

 

А також 859 Центр бойової підготовки та перенавчання льотного складу морської авіації ВМФ РФ, який здійснює підготовку пілотів палубної авіації.

 

"Саме на території цього центру здійснювалось будівництво тренувального комплексу НИТКА для підготовки льотчиків винищувачів для єдиного російського авіаносця "Адмірал Кузнєцов"", - додали на порталі.

Повідомляється, що також для нього будується нове судно спеціального призначення проекту 14400, що призначено для підготовки екіпажів вертольотів палубної авіації та відпрацювання перспективних авіаційних комплексів корабельного базування, у тому числі і безпілотних.

У виданні додають, що для яких саме потреб виділяється полігон на морі і чи будуть використовувати його зазначені центри наразі невідомо.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування