Поліція ліквідує скандальний озброєний загін Киви – "Схеми"

Четвер, 4 жовтня 2018, 17:20

Департамент поліції охорони Нацполіції почав ліквідацію підпорядкованого йому відділу воєнізованої охорони "Безпека життя" після оприлюднення розслідування програми "Схеми".

Про це пише "Радіо свобода".

"На цей час департаментом поліції охорони здійснюються заходи щодо ліквідації відділу воєнізованої охорони "Безпека життя" у встановленому законодавством порядку", - йдеться у відповіді департаменту поліції охорони на запит "Схем" щодо діяльності цього відділу.

 

У департаменті пояснили, що "з метою підвищення ефективності діяльності органів і підрозділів Нацполіції… вживалися відповідні організаційно-практичні заходи, у тому числі шляхом оптимізації штатних структур".

Відповідно, однією зі змін у структурі департаменту поліції охорони та підпорядкованих йому підрозділів стало скорочення у повному обсязі штатної чисельності відділу воєнізованої охорони "Безпека життя".

Водночас, журналісти "Схем" досі очікують відповідей і на інший запит – стосовно того, якою буде доля співробітників цього відділу: чи будуть вони переведені в інший відділ чи підрозділ у структурі Нацполіції або МВС.

Раніше журналісти "Схем" виявили, що створення, існування й діяльність відділу воєнізованої охорони "Безпека життя" у структурі Нацполіції суперечить законодавству, а його працівників можуть використовувати для захисту приватних або політичних інтересів оточення керівництва МВС.

Проект був покликаний стежити за громадським порядком та соціалізувати воїнів, проте працівники "Безпеки життя" почали брати участь у політичних акціях й ходити у супроводі голови Соцпартії Іллі Киви.

Вперше співробітників цього відділу воєнізованої охорони журналісти ідентифікували на мітингу біля Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 17 липня, на якому стався напад на голову правління ГО "Центр протидії корупції" Віталія Шабуніна.

Пізніше вони були присутні під час протестів проти незаконної забудови в Ірпені, де виступали на стороні забудовника. Окрім того, співробітники відділу були помічені у суді над сином Арсена Авакова, коли йому обирали запобіжний захід у справі щодо закупівлі неякісних рюкзаків для Нацгвардії в обхід тендеру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...