СБУ викрила постачання щебеню до РФ для будівництва керченського мосту

Четвер, 4 жовтня 2018, 23:12

В СБУ розповіли, що викрили протиправне постачання в Росію матеріалів для будівництва керченського мосту.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Оперативники спецслужби задокументували, що менеджмент одного з українських підприємств, яке здійснює видобування щебеню, налагодили його поставки до країни-агресора. Ділки без необхідної дозвільної документації видобували у кар’єрах, власником яких є громадянин РФ, корисну копалину та реалізовували її, зокрема через посередників російській компанії, яка є дочірньою структурою "ОАО "Мостожелезобетонконструкция", - йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ встановили, що це товариство під час закупівлі продукції українських постачальників виконувало роботи із будівництва так званого керченського мосту.

Загалом до Росії було здійснено двадцять п’ять поставок щебеню загальною масою двадцять вісім тисяч тонн.

Через співпрацю української комерційної структури із російськими підприємствами, які працюють в окупованому Криму, слідство вбачає у діях бізнесменів ознаки підтримки окупаційної адміністрації РФ на півострові.

У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу правоохоронці провели санкціоновані слідчі дії в приміщеннях адміністрації кар’єрів та за місцем фактичного проживання директора підприємства.

"Співробітники СБУ виявили та вилучили договори, контракти, вантажно-митні декларації, які підтверджують фінансово-господарські операції з російськими структурами, що діють у тимчасово анексованому Криму", - розповіли в СБУ.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх задіяних осіб у протиправному механізмі та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Раніше під час монтажу фрагмент споруджуваної залізничної частини керченського мосту з'їхав в воду.  

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...