Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці зможуть їздити в Грузію за ID-паспортами

П'ятниця, 5 жовтня 2018, 16:28
Українці зможуть їздити в Грузію за ID-паспортами

Україна і Грузія підписали угоду про взаємне скасування візових вимог, яка дозволяє подорожувати закордон за внутрішніми ID-паспортами.

Документ 5 жовтня підписали глави урядів Володимир Гройсман та Мамука Бахтадзе у Кишиневі, повідомляє прес-служба уряду.

"Наші громадяни зможуть подорожувати до Грузії за ID-паспортами України", - написав прем’єр-міністр України у Facebook.

Відповідно до угоди, громадяни України і Грузії можуть перебувати на території держави іншої сторони без віз протягом 90 днів (щороку) на підставі внутрішніх паспортів у формі картки (ID), яка містить безконтактний електронний носій.

До цього між країнами діяла угода про безвізові поїздки від 31 березня 1999 року.

Раніше посол України в Грузії Ігор Долгов повідомляв, що угоду про поїздки громадян за внутрішніми паспортами планують підписати під час перебування делегації в Нью-Йорку на Генеральній асамблеї ООНнаприкінці вересня.

У тексті угоди сказано, що вона набуває чинності на 30-й день з дати отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення про виконання сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання угоди чинності.

Угода від 1999 року від того часу втратить чинність.

14 березня Україна підписала угоду з Туреччиною щодо дозволу громадянам їздити за ID-картками, без закордонних паспортів. Уряд затвердив її 17 травня, а чинності угода набула 1 червня.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: