Напад на Михайлика: поліція виключила дві версії з п'яти

Субота, 6 жовтня 2018, 03:00
Напад на Михайлика: поліція виключила дві версії з п'яти

Наразі поліція розглядає три основні версії нападу на одеського активіста Олега Михайлика. Раніше розглядалось п'ять версій нападу.

Про це у коментарі "Громадському" повідомив керівник поліції Одещини Дмитро Головін.

Головін заявив, що у поліції є три версії нападу: громадська діяльність Михайлика, діяльність Михайлика у зв'язку з будівництвом ЖК "Золотий берег", конфлікт підприємців та влади довкола права на земельну ділянку одного з ринків Одеси.

"Наразі ми відпрацьовуємо саме ці три версії", - додав він.

Головін підтвердив, що за активістом дійсно велось стеження, але подробиць не повідомив.

Керівник поліції Одеської області не виключає, що до замаху може бути причетний один із трьох підозрюваних - Торніке Нагладзе (Герасін), який нібито має першу групу інвалідності.

"Це він зараз на візку. За нашою інформацією, він та ще двоє підозрюваних були причетні до низки кримінальних злочинів, яких саме - поки сказати не можу.

Але навіть те, що він на візку не заважало йому діяти за спільним умислом з іншими підозрюваними", - розповів Головін.

Поліція також не виключає ймовірність здійснення підозрюваними у нападі на активіста серійних злочинів, зокрема, причетності "до нападів на інших активістів, або роботу на спільних замовників".

"Апеляційні скарги підозрюваних у нападі на Михайлика суд розглядатиме 8 жовтня, наразі ж вони відмовляються свідчити і не співпрацюють зі слідством", - повідомив Головін.

Ввечері 22 вересня в Одесі у дворі будинку стріляли в Олега Михайлика – громадського активіста, лідера одеського осередку партії "Сила Людей".

Він отримав тяжке поранення.

25 вересня одеські правоохоронці затримали трьох громадян Грузії підозрюваних у замаху на одеського активіста Олега Михайлика.

Місцеве видання Думська писало, що затримані - професійні "барсетники", а один із підозрюваних (Герасін) мав стати "злодієм в законі".

27 вересня Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід підозрюваному у нападі на одеського активіста Олега Михайлика.

Читайте також:

Замах на активіста Олега Михайлика. Що сталося в Одесі і кому це вигідно?

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...