Прикордонники похвалилися, що українці менше скаржаться на хабарі

Субота, 6 жовтня 2018, 10:03

Порівняно з минулим роком удвічі зменшилась частка громадян, які особисто фіксували чи від знайомих дізнавалися про випадки хабарництва з боку прикордонників.

Про це повідомляє в суботу Державна прикордонна служба з посиланням на соціологічне дослідження GFK Ukraine громадської думки подорожуючих громадян щодо проявів корупційних дій в пунктах пропуску на державному кордоні, здійснене на замовлення Міжнародної організації з міграції.

Опитування тривало місяць і проводилось в пунктах пропуску "Краківець", "Бориспіль", "Харків", "Одеса", "Дніпро".

"Досить вагомим показником у порівнянні з минулорічними даними – удвічі зменшилась частка громадян, які особисто фіксували чи від знайомих дізнавалися про випадки хабарництва з боку прикордонників. При цьому зменшилася частка громадян, які впевнені, що корупціонери-прикордонники викриті на хабарництві залишаються безкарними", - зазначили в Держприкордонслужбі.

Там також додали, що загальний рівень довіри до прикордонників продовжує підвищуватися. Так, в аеропортах він збільшився на 2% у порівнянні з аналогічним минулорічним опитуванням.

Крім того, збільшився на 8% рівень повної задоволеності проходженням паспортного контролю у пункті пропуску "Краківець", зараз він складає 63%. В аеропортах він залишився на досить високому рівні – це 83%.

"Також, соціологічне дослідження щодо довіри громадян до суспільних інститутів проводив Центр Розумкова. Зокрема, були опитані респонденти від 18 років в усіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. За підрахунками Державній прикордонній службі довіряє 50,7% українців", - повідомили прикордонники.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування