Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парубій сказав, коли підпише постанову щодо санкцій до власників телеканалів

Субота, 6 жовтня 2018, 16:22
Парубій сказав, коли підпише постанову щодо санкцій до власників телеканалів

Спікер Андрій Парубій підпише постанову щодо застосування санкцій до юридичних осіб, пов’язаних з телеканалами, після розгляду поданих проектів постанов про її скасування.

Про це він заявив у суботу в Грузії, повідомляє прес-служба парламенту.

Парубій поінформував, що були внесені, та, відповідно до закону про регламент, зареєстровані дві постанови щодо скасування цього рішення парламенту.

Спікер пояснив, що для підписання первинного рішення ці постанови мають бути винесені на розгляд Верховної Ради та відхилені.

При цьому Парубій зазначив, що розгляд цих постанов відбудеться вже на найближчому пленарному тижні, та висловив переконання, що вони будуть відхилені.

"У мене немає жодних сумнівів, що вони будуть відхилені, – у той же момент це дає мені можливість підписати постанову щодо санкцій, і вона тут же вступає в дію", - сказав він.

"Я впевнений, що Рада національної безпеки і оборони України теж не буде баритися з вивченням цієї ситуації і з прийняттям відповідного рішення", - додав він.

Як повідомлялося, 4 жовтня Верховна Рада ухвалила проект постанови 9157 із проханням до Ради нацбезпеки і оборони застосувати санкції до власників телеканалів "112 Україна" та NewsOne.

Того ж дня нардепи з "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул і Нестор Шуфрич зареєстрували проект постанови про скасування рішення Верховної Ради щодо запровадження санкцій до власників телеканалів "112 Україна" та NewsOne.

Вже на наступний день, 5 жовтня, нардеп Євгеній Мураєв заявив, що його батько Володимир передав корпоративні права на телеканал NewsOne нардепу від "Опозиційного блоку" Тарасу Козаку.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування