Головні новини дня – за 60 секунд

Понеділок, 8 жовтня 2018, 21:22

На українські дороги повернуться радари для контролю швидкості, Мінфін перерахував 730 мільйонів гривень на погашення боргу за гарячу воду у Києві – новини, які обговорювали 8 жовтня.

Про радари на дорогах

На українські дороги повернуться радари для контролю швидкості. З 8 до 15 жовтня радари TruCAM для контролю швидкості працюватимуть у пілотному режимі, і водіїв-порушників не штрафуватимуть, з 15 жовтня порушників уже притягуватимуть до відповідальності.

Стандартна процедура: зупинка транспортного засобу, притягнення водія. Якщо перевищення швидкості на понад 20 км/год – то це штраф 255 гривень, на понад 50 км/год – то 510 гривень

Пристрої TruCam використовуватимуться лише із розміщенням дорожніх знаків, які повідомляють про фото- відеофіксацію порушень, на ділянках автодоріг міжнародного значення та в містах із підвищеним рівнем аварійності унаслідок перевищення швидкості.

Про гарячу воду у Києві

Міністерство фінансів та Державна казначейська служба перерахували 729,56 мільйона гривень додаткової субвенції для погашення різниці в тарифах з метою відновлення у Києві безперебійного постачання теплової енергії.

Тепер має бути ухвалена мирова угода між Києвом та НАК "Нафтогаз України", а до 12 жовтня включно, будуть укладені договори між ПАТ "Київенерго" до КП "Київтеплоенерго" про передачу кредиторської заборгованості, а після цього — орієнтовно 16-17 жовтня — між КП "Київтеплоенерго" та НАК "Нафтогаз України" на постачання газу.

Про інші важливі новини

Про порушення прав засуджених. Співробітники "Вінницької установи виконання покарань № 1" кілька діб тримали в’язня у нелюдських умовах та порушували права засуджених до довічного позбавлення волі. Порушення виявила позапланова перевірка, зокрема, одного з в’язнів тримали у непристосованому для життя приміщенні.

Про Вілкула. Комітет з питань регламенту Верховної Ради ухвалив рішення рекомендувати парламенту розглянути подання генпрокурора Юрія Луценка на зняття депутатської недоторканності з одного із лідерів фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула.

Про завод Порошенка. 1 жовтня завод президента Петра Порошенка "Кузня на Рибальському" отримав 22,9 млн гривень передплати за ремонт двигунів військового корабля.

Про паспорти. Кількість недійсних паспортів в Україні, які можуть бути використані шахраями, становить 1,5 мільйона.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...