Посол Нідерландів вказала МЗС РФ на необхідність припинити кібератаки

Вівторок, 9 жовтня 2018, 03:10

Нідерланди дали МЗС Росії виразний сигнал про необхідність припинення кібератак.

Про це посол Нідерландів в Росії Регіна Вероніка Марія Джонс-Бос заявила під час зустрічі в МЗС РФ, пише DW.com.

За її словами, вона пояснила, що Нідерланди відповідальні "за міжнародні організації на своїй території" і не мають наміру допускати на них кібератаки.

Раніше в цей же день російське зовнішньополітичне відомство обгрунтувало виклик Джонс-Бос "кампанією з дезінформації, влаштованою в Гаазі".

Нагадаємо, 4 жовтня міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд заявила, що четверо росіян намагалися отримати доступ до інформації про збиття малайзійського "Боїнга" в Україні в 2014 році. Також Нідерланди поінформували про квітневу спробу російської кібератаки проти Організації із заборони хімічної зброї, якій вдалося запобігти спільними зусиллями розвідки Британії і Нідерландів. 

За версією нідерландської влади, російські агенти припаркували автомобіль, оснащений електронним обладнанням, на парковці готелю поблизу будівлі ОЗХЗ, щоб зламати її комп'ютерні системи.

Кібератаки намагалися вчинити співробітники ГРУ, названі їхні імена: Алексєй Моренец, Олег Сотніков, Алексєй Мінін і Євгеній Серебряков. 13 квітня вони були вислані з Нідерландів.

Нідерланди попередили РФ про подальші кроки у зв'язку із викриттям шпигунів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування