"Опоблок" проти ідеї Порошенка і хоче дві свої людини в ЦВК

Вівторок, 9 жовтня 2018, 13:07

"Опозиційний блок" вважає, що в нинішньому складі ЦВК буде обслуговувати інтереси влади.

Про це йдеться у заяві партії на її офіційному сайті.

"Вважаємо, що в нинішньому складі така виборча комісія буде обслуговувати тільки інтереси влади. Такий склад ЦВК буде не в змозі забезпечити проведення відкритих, конкурентних, чесних і демократичних виборів", - заявили в партії, додавши, що будуть добиватися включення двох кандидатів до складу виборчої комісії

"Опоблок" стверджує, що парламентська більшість, "керуючись політичною доцільністю, в обхід закону і з порушенням Регламенту збільшила персональний склад ЦВК".

"Ці рішення були прийняті при повному ігноруванні прав і справедливих вимог "Опозиційного блоку" — третьої за чисельністю парламентської фракції і єдиної реальної опозиційної сили в українській політиці, яка рекомендувала двох своїх представників", - йдеться у заяві.

Як відомо, 18 вересня Верховна Рада збільшила кількість членів ЦВК з 15-ти до 17 осіб.

"Опоблок" заявив, що піде до КС через закон про збільшення кількості членів ЦВК.

20 вересня Верховна Рада звільнила 13 з 15 членів Центральної виборчої комісії і призначила одразу 14. Таким чином в ЦВК наразі 16 із 17 членів.

5 жовтня на закритому засіданні Тетяну Сліпачук обрали главою Центральної виборчої комісії шляхом таємного голосування. 

Представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що вакантне місце в складі Центральної виборчої комісії після призначення 14 нових членів, залишиться за фракцією "Опозиційного блоку".

Читайте також: Підрахунок по-новому. Хто є хто в новій ЦВК