Глава УПЦ МП Онуфрій втратив титул митрополита Київського

Неділя, 16 грудня 2018, 02:31

Глава Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Онуфрій офіційно втратив титул митрополита Київського.

Про це повідомив речник УПЦ Київського патріархату архієпископ Євстратій Зоря.

"Як відомо з листа, який надіслав святійший Вселенський патріарх Митрополиту Онуфрію, з моменту обрання канонічного предстоятеля православної церкви України він втрачає право на цей титул", - сказав він.

"Тобто з точки зору вселенського православ’я, присутність Московського патріархату на території України вже не відповідає канонам, а канонам відповідає якраз перебування в помісній Українській православній церкві", - пояснив архієпископ.

Євстратій Зоря додав при цьому, що з точки державного законодавства, російська церква може існувати в Україні, але він висловив думку, що віряни поступово переходитимуть у канонічну об’єднану українську церкву.

Як повідомлялося, у суботу об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Української православної церкви.

Офіційною назвою новоутвореної автокефальної православної церкви є Православна церква України.

Вселенський патріарх Варфоломій запросив новообраного предстоятеля Православної церкви України Епіфанія на вручення томосу до Стамбула 6 січня.

Читайте також:

Митрополит Київський Епіфаній. Як в Україні з'явилася автокефальна Церква