Новини дня: УПЦ МП не визнає автокефальну церкву, п’яний СБУшник викрав авто

Понеділок, 17 грудня 2018, 21:36

Священики УПЦ МП не визнають створення автокефальної церкви в Україні, у Києві п’яний СБУшник з пістолетом викрав авто у таксиста, Мінприроди ініціює заборону на використання диких тварин у цирках — новини, які обговорювали 17 грудня.

Про церковні справи

На позачерговому засіданні священного Синоду представники Української православної церкви Московського партріархату заявили, що не визнають створення автокефальної церкви в Україні і рішення об'єднавчого собору для них немає ніякого значення.

А митрополит Вінницький і Барський Симеон та єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр (Драбинко)  були звільнені зі своїх посад, а також їм заборонено священнослужіння.

Тим часом у Вінниці громада і парафіяни Свято-Преображенського собору УПЦ МП підтримали митрополита Вінницького і Барського Симеона і перейшли під юрисдикцію нової Православної церкви України.

Про новини з міст

У Києві на вулиці Борщагівській правоохоронці затримали п’яного підполковника СБУ, який під погрозою пістолета викрав авто у таксиста.

У Харкові в аеропорту правоохоронці затримали уродженця міста Дніпро, якого підозрюють у замовленні вбивства бердянського громадського діяча, учасника АТО Віталія Олешка.

У Львові розпочинають роботи зі знесення 30-метрової аварійної стели, що є частиною Монументу слави на вулиці Стрийській.

Про інші важливі новини

Мінприроди ініціює заборону на використання диких тварин у цирках та введення адміністративної відповідальності за такі дії. 

Європейський союз вчергове закликав Україну скасувати мораторій на експорт необробленої деревини.

Франція з 2019 року обкладе податком великі технологічні компанії. Оподаткування великих ділових операцій Google, Apple, Facebook та Amazon дозволить поповнити французький бюджет наступного року на приблизно 500 мільйонів євро.