Лукашенко вирішив не називати РФ "братською державою"

Понеділок, 24 грудня 2018, 21:32

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що більше не називає Росію "братньою державою", тому що "у Росії це не сприймається".

Про це Лукашенко заявив 24 грудня на нараді з актуальних питань співробітництва з РФ.

Лукашенко зазначив, що Росія для Білорусі є ключовим зовнішнім партнером.

"Я вже не кажу "братською державою", тому що, як мене інформують, в Росії це не сприймається. Нібито прийшли нові люди, яким це поняття неприйнятно. Що ж, будемо партнерами", - заявив він.

Президент Білорусі зазначив "значимість цієї взаємодії" і додав, що з усіх питань домовленостей з РФ "в плані відносин не лише як з партнерами, але і як з братньою, близькою Білорусі державою", усі рішення прийнято.

"І на Вищій державній раді, і на союзному Радміні, і у двосторонньому форматі підписано багато угод. На жаль, як я часто говорю, вони не всі виконуються", - повідомив Лукашенко.

Він прокоментував майбутні переговори в Москві, назвавши їх непростими.

Також Лукашенко повідомив, що по газу на 2019 рік ціни врегульовано. 

"Нехай це вдвічі дорожче, ніж в Росії. Але вже 3 роки поспіль, включаючи 2019 й, - ми домовилися про ціноутворення. Що стосується цін на нафту, ситуація змінилася 3 роки тому. ... Через податковий маневр (у нафтовій сфері РФ. - ред.) ми втратили майже $4,5 млрд. Розуміємо, що приблизно до 2024 року ще зазнаємо втрат на $10,5 млрд", - додав Лукашенко.

Нагадаємо,