Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Одеська поліція: Ультрас затримали не за банер, а за напад на патрульних

Неділя, 9 грудня 2018, 13:20
Одеська поліція: Ультрас затримали не за банер, а за напад на патрульних
Фото з Fb Руслана Форостяка

Радник керівника одеської поліції Руслан Форостяк заявляє, що ультрас після футбольного матчу у суботу в Одесі затримали за напад на патрульних, а не за патріотичний банер.

Про це він написав у неділю на своїй сторінці в Facebook.

"Під час матчу були здійснені хуліганські дії з застосуванням потужної піротехніки, що привело до зупинки матчу та численних звернень від інших глядачів та адміністрації до правоохоронців, щоб вгамувати хуліганів. Крім іншого, було пошкоджено піротехнікою сидіння для глядачів", - зазначив Форостяк.

Проте, за його словами, правоохоронці "не втручались і навіть не заходили безпосередньо на стадіон".

"Після матчу було вирішено доставити одну особу в адміністративному порядку до райвідділу для складання адмін паперів, але його колеги намагались фізично перешкоджати патрульним поліцейським, тактичній групі виконувати свої обов'язки, вчинили злісну непокору та вдались до фізичного спротиву", - стверджує радник керівника поліції Одеси.

Тому, зазначив він, додатково до райвідділу поїхало ще близько 12 осіб в адміністративному порядку, де на них були складені протоколи та проведена виховна бесіда.

"Ключове тут, цих осіб затримано не на стадіоні, а вже після матчу на вулиці, за напад на патрульних", - підкреслив Форостяк.

Він також додав, що у подіях не брали участь спецпідрозділи на кшалт батальону особливого призначення, на місці були тільки тактичні групи оперативного реагування патрульної поліції.

Як повідомлялося, в ніч на неділю волонтер і блогер Роман Сініцин повідомив, що в Одесі після футбольного матчу "Чорноморець" - "Ворскла" правоохоронці побили та затримали ультрас, які вивісили банер "Кремль, покайся!" і назви українських суден, захоплених РФ - "Бердянськ", "Нікополь", "Яни Капу", підсвітивши це димами та фаєрами.

За твердженням Сініцина, у приватних розмовах представники правоохоронних органів говорили, що затримували людей "за баннер, поступила команда делать жестко".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування